5 semne că afacerea dvs are nevoie de un sistem ERP

5 semne că afacerea dvs are nevoie de un sistem ERP

1. Nu aveți acces instant la informații despre compania Dvs.

Cu totul că ritmul afacerilor este mai rapid decât a fost vreodată, datele dintr-un sistem “ambalat” sau foi de calcul nu sunt actualizate instantaneu, deci informaţiile decisive nu sunt disponibile in orce moment . Avantajul unui sistem ERP este că aveţi acces direct oricând la parametrii cheie.

2. Aveți mai multe softuri pentru diferite procese, aveți (procese operate cu) soluții ad-hoc

Când diverse sisteme front- și back-end rulează separat, împiedică funcţionarea companiei dvs în parametrii normali. Deci, dacă contabilitatea utilizează un sistem de creanțe și datorii iar agențiile de vânzări folosesc un alt sistem pentru introducerea comenzilor, dacă procesul de preluare al comenzilor și introducerea lor în contabilitate este un proces manual si îndelungat, dacă angajații din depozit utilizeaza o soluție complet diferită pentru a urmări transportul, cererile si vânzările, este un semn sigur că aveţi nevoie de un sistem ERP.

3. Contabilitatea și administrarea durează mult și este dificilă

De multe ori, primele semne pentru o schimbare în sistemul informatic vor veni de la departamentul de contabilitate, îngropat în mulţimea de documente. Probabil inventaţi strategii ingenioase ca să optimizaţi timpul şi resursele umane pentru circulaţia documentelor şi introducerea datelor în sistem. Softul ERP le rezolvă aceste sarcini într-o clipă.

4. Vânzările suferă din cauza ineficienței de management al informațiilor

Când companiile cresc, una dintre marile provocări este gestiunea stocurilor. Asigurarea cantităților potrivite de produse, la locația potrivită, la momentul potrivit este o parte vitală a operațiunilor de afaceri. Vânzările, inventarul și datele de client trebuie gestionate împreună, ceea ce este vital pentru deservirea promptă a cereilor. Sistemele ERP realizează acest lucru.

5. IT-ul este prea complex și poate consuma prea mult din timpul angajațiilor dvs

Una dintre cele mai mari dezavantaje a mai multor sisteme este că managementul IT poate deveni un coșmar. Personalizarea acestor sisteme, integrarea lor și menținerea acestora pot fi costisitoare în timp și resurse. Decât sa adăugați mai multe softuri și mai multă complexitate la un sistem deja ineficient, tehnologia ERP poate fi soluția la schimbările de care are nevoie afacerea dvs.