De la producţie până la aprovizionare:
BERTIS își gestionează afacerea cu COSYS ERP.

De la producţie până la aprovizionare:
BERTIS își gestionează afacerea cu COSYS ERP.

La firma BERTIS prelucrarea datelor din producție a fost gestionată prin tabele excel si urmărite pe hârtii din momentul preluării carnei crude până la aprovizionarea mărfii, înaintea adaptării sistemului integrat COSYS ERP, care administrează toate aspectele a procesului de producție: urmărire LOT, cântare dotate cu imprimante de coduri de bare, urmărirea cheltuierilor pe produs, și gestionarea cantităților pe baza nevoilor și comenzilor primite de la agenți.

“În industria alimentelor cel mai important aspect este securitatea. În tot procesul trebuie să fie posibil trasarea ingredientelor de la produsul final până la originea cărnii. Din această cauza, cel mai important era implementarea unei soluții pentru urmărirea LOT-urilor. După adaptarea sistemului COSYS ERP, urmărirea LOT-ului este mult mai simlpu: pe baza codurilor de bară urmărim produsele încă de la punctul 0, de la intrarea bunurilor prime în depozit.”

Procesul de colaborare a început de la analizarea întregii linii de producție până la instruirea personalului în folosirea noului sistem. În ceea ce privește managementul, principalul avantaj este creșterea eficienței fluxurilor de lucru și rapiditate în analiza indicatorilor de business.

“Un alt aspect foarte important într-un sistem informatic era posibilitatea de a gestiona mai mult de 100 de rețete speciale. Cu sistemul COSYS ERP procesele noastre speciale de prelucrare sunt mult mai simplu de urmărit.”

Cu implementarea noului sistem ERP, Bertis a obținut:

  • Gestionarea depozitului
  • Urmărirea LOT-urilor
  • Cântare digitalizate, cu imprimarea codurilor de bară
  • Urmărirea cheltuielilor pe fiecare produs aparte
  • Preluarea comenzilor prin tabletele agenților și adaptarea cantităților de producție
  • Implementarea proceselor speciale pe baza de 100+ rețete