Modificări modul Gest

Modificări modul Gest

a. La crearea propunerii și a angajamentului din modulul Gest, avem posibilitatea să le creăm cu o dată diferită față de cea a documentului din modulul Gest folosind câmpul Data și putem să le dăm acestora Nr. inreg. și Data inreg. pe documentele ALOP. Editarea acestor date este posibilă (o singură dată, la creare) după apăsarea butoanelor Prop. sau Angaj. în fereastra de Editare date propunere de angajare / angajament bugetar.

Completarea / modificarea datelor nu este obligatorie. Dacă nu modificați nimic, atunci cu apăsarea butonului OK propunerea / angajamentul se va crea cu data afișată implicit în fereastră (care poate fi data documentului (FACT_UTIL) salvat ori data calendaristică curentă, în funcție de preferința dv. în acest sens), fără număr și dată înregistrare.

În cazul în care nu doriți să apară fereastra de Editare date propunere de angajare / angajament bugetar, putem seta acest lucru. În acest caz datele vor fi salvate cu setările implicite.

b. În modulul Gest a fost dezvoltată posibilitatea de a crea ordonanțarea de plată direct din modul.

Mod de lucru în modulul Gest:

  • Selectăm un document la care a fost create propunerea și angajamentul (Stare PA) și apăsăm butonul Ord.
  • Apare fereastra Editare date ordonantare de plata. Sunt completate automat: Data, Banca, Cont, Mod de plata conform datelor de pe factură (FACT_UTIL în imaginea de mai jos) și a altor setări implicite configurabile, cu posibilitatea de editare ulterioară.
  • Completarea / modificarea datelor nu este obligatorie. Dacă nu modificați nimic, atunci cu apăsarea butonului OK ordonanțarea se va crea cu datele completate automat, preluate de pe factură.
  • În cazul în care nu doriți sa apară fereastra de Editare date ordonantare de plata, putem seta acest lucru. În acest caz datele vor fi salvate cu setările implicite.
  • După crearea ordonanțării la starea documentului apare litera O – ordonanțare și în modulul Contab va fi salvat documentul cu starea ”calculat”.